Nieuw wetsvoorstel rond bijverdiensten: tot 500 euro per maand belastingsvrij bijverdienen maar dan wel enkel in de horeca. Dat komt overeen met gemiddeld 50 uren werken aan 10 euro per uur. (gemiddeld uurloon in de horeca). Op een maand tijd komt dit overeen met 12 uren bijwerken, dat is 1,5 werkdag per week. http://www.demorgen.be/dm/nl/15656/Horeca/article/detail/1616922/2013/04/18/Tot-500-euro-belastingvrij-bijverdienen-in-horeca.dhtml Ben je single, jong en nog geen groot sociaal of familaal leven kan dit misschien interessant zijn. Maar van zodra je een partner hebt, kinderen en een heel huishouden dat je draaiende moet houden dan is dit geen goed alternatief. Wanneer heeft de horeca immers nood aan extra krachten, vooral 's avonds en dan meestal in het weekend. Wanneer hebben de meeste mensen vrije tijd? Ook in het weekend. OK, de inhoud van je portefeuille gaat er op vooruit, maar je sociaal leven en je relatie gaat er op achteruit. Nadelen van bijverdienste in de horeca Dit is immers een job die onder het principe valt van je tijd voor beperkt geld inruilen. Je offert een deel van je kostbare vrije tijd op, het leven is al zo kort en je leeft maar 1 keer. In ruil voor deze vrije tijd krijg je van de werkgever een minimale financiële vergoeding. Daarnaast is dit fysiek ook een zware job, haastig, weinig waardering, er wordt vaak misbruik van je gemaakt, veel kans om betrapt te worden op zwartwerk, minder slaap, slechtere gezondheid en ga zo nog maar eventjes verder. Dit is eigenlijk goed voor studenten of jonge mensen, hier leren ze wat hard werken is. Maar zelfs die zouden beter kiezen voor een job waarbij je niet leert wat hard werken is maar wat 'smart' (slim) werken is. Waarbij je betaald wordt volgens je inspanningen en je een extra, ook wel passief of residual inkomen opbouwt. Jammer maar helaas, ...de meeste klassieke bijverdiensten zijn van bovenstaand principe. Je kan een extraatje verdienen maar hier zit zeer snel een plafond op. Wil je meer verdienen moet je nog meer gaan werken, nog meer vrije tijd opofferen om dan een klein beetje meer over te houden. Je moet slim werken en niet hard werken! Work smart not Hard
Bij onze bijverdienste kan je tussen de 400 en de 600 euro per maand bijverdienen door 3 to 4 uur per week aan de slag te gaan, dat is 12 tot 16 uur op een maand. Een pak minder dan die 50 uren in de horeca voor hetzelfde geld. Bovendien kan je met deze inspanning ook een blijvend en maandelijks terugkerend inkomen opbouwen. Gratis e-book: hoe slim werken en niet hard werken Hoe je dit kan realiseren kan je terugvinden in het gratis e-book, de 5 meest gemaakte fouten bij het zoeken naar een bijverdienste. We verklaren je er duidelijk in hoe je slimmer leert werken in plaats van harder! Download het nu volledig gratis, je zal verbaasd zijn van de nuttige info die je hier kan uithalen.
3 Comments
glenn
14/5/2013 02:48:24 am
Reply
Joachim
14/5/2013 02:54:05 am
Wat is je vraag Glenn?
Reply
Leave a Reply. |
e-book: De 5 meest gemaakte fouten bij het zoeken naar een bijverdiensteCategorie
All
AuteurJoachim Hurtekant Archief
April 2020
|